Azovi ohvitser Mariupolis: oleme tapnud 2500 ja haavanud 5000 okupanti (3)

BNS
Copy
Azovi polgu luureohvitser Ilja Samoilenko 21. aprillil salvestatud videos.
Azovi polgu luureohvitser Ilja Samoilenko 21. aprillil salvestatud videos. Foto: Azovi pataljon / Cover Images / Scanpix

Vene okupatsiooniväe ümberpiiratud Mariupoli linnas asuvat Azovstali terasetehast kaitsvad Azovi pataljoni võitlejad on linnas tapnud suurusjärgus 2500 ja haavanud vähemalt 5000 vene sõjaväelast, vahendas portaal Unian.

«Oleme samuti hävitanud enam kui 60 tanki ja tekitanud kahju veel 30-le. See on enam kui 10 protsenti vaenlase kaotustest kogu riigis. Peaaegu sama olukord on soomustransportööride ja suurtükiväesüsteemidega,» ütles Azovi polgu luureohvitser Ilja Samoilenko tehasest veebi teel täna tehtud briifingul.

«Mariupoli kaitsjad jätkavad kolossaalsete kaotuste tekitamist vene okupantidele, kes on tulnud meie maale,» sõnas ta.

Samoilenko tõi välja, et Mariupoli kaitsjad tekitasid sellise kahju vaenlasele ilma õhuväe või suurtükitule toetuseta. Sealjuures oli tema sõnul päevi, kui pea pool kogu Venemaa Ukrainas kasutatavast lennuväest andis linnale õhulööke.

«Ja me saime nulltoetust... Jäime omapäi. Ja oleme viimased kaheksa aastat omapäi jäetud,» ütles ta.

Azovi polgu luureohvitser Ilja Samoilenko 21. aprillil.
Azovi polgu luureohvitser Ilja Samoilenko 21. aprillil. Foto: Azovi pataljon / Cover Images / Scanpix

Mariupol on olnud piiramisrõngas täiemahulise sissetungi esimestest päevadest peale.

Linna on endiselt jäänud üle 100 000 tsiviilisiku, samuti Azovi pataljoni kaitsjad ja merejalaväelased. Pommitamise tagajärjel sai kahjustada 90 protsenti linna infrastruktuurist.

Praeguseks on kõik Azovstali territooriumil viibinud naised, lapsed ja vanurid evakueeritud. See osa Mariupoli humanitaaroperatsioonist on lõpetatud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles