Kohalik ametnik: kurjategijad tapsid Nigeeria loodeosas 48 inimest

Copy
Nigeeria sõdurid.
Nigeeria sõdurid. Foto: Joe Penney

Relvastatud kurjategijad tapsid Nigeeria loodeosas Zamfara osariigis asuvas kolmes külas vähemalt 48 inimest, ütles kohalik ametnik ja elanikud pühapäeval.

«Kokku tapsid bandiidid 48 inimest kolmes külas (Damris, Sabon Garinis ja Kalahes), mida rünnati reede pärastlõunal,» ütles Bakura piirkonna haldusjuht Aminu Suleiman, kinnitades nii ühe elaniku AFP-le öeldud ohvrite arvu.

Suleimani sõnul saabusid kümned mehed küladesse mootorratastel ja asusid koordineeritud rünnakuga tulistama inimesi, kes püüdsid põgeneda. Kõige karmim tapmine toimus Damri külas, kus koos hiljem haiglas surnutega hukkus 32 inimest.

Piirkonnas paiknev sõjavägi asus ründajatega võitlusse ja sundis nad taganema, lisas Sulemain. Nigeeria politsei pole veel juhtunu kohta kommentaare andnud.

Viimase kahe kuu jooksul on kurjategijad rünnanud pealinna Abuja ja Kaduna linna vahel sõitnud rongi ja võtnud kümneid reisijaid pantvangi, veresaunade ohvriks on jäänud üle 100 külaelaniku ning tapetud on ka kümneid omakaitseväelasi.

Zamfara osariigis tapsid relvastatud mehed jaanuari alguses üle 200 inimese.

Konfliktiseire projekti ACLED (Armed Conflict Location and Event Data Project) hinnangul tapsid bandiidid 2021. aastal 2600 tsiviilisikut, mida on 250 protsenti enam kui 2020. aastal.

Nigeeria president, endine armeekomandör Muhammadu Buhari, kes teise ametiaja lõppedes tuleval aastal ametist lahkub, on kurjategijate vägivalla pärast järjest suurema surve all.

Zamfara osariigi ametnike kinnitusel on bandiidid sundinud üle 700 000 inimese kodudest lahkuma ning nende jaoks on rajatud kaheksa laagrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles