Serbia meeleavaldusel nõuti sõjakuritegudes süüdistatava vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vojislav Šešelj pilt Belgradis Arena spordikompleksis.
Vojislav Šešelj pilt Belgradis Arena spordikompleksis. Foto: SCANPIX

Üle 20 000 inimese nõudis eile Belgradis toimunud meeleavaldusel Haagi sõjakuritegude kohtu alla antud Serbia rahvusradikaalide liidri Vojislav Šešelj vabastamist.

Protestiaktsioon, mille korraldas Šešelji Serbia Radikaalne Partei (SRS) tema Haagile väljaandmise üheksandal aastapäeval, toimus Belgradi Arena spordikompleksis.

SRS asepresident Zoran Krasić kutsus endise Jugoslaavia tribunali (ICTY) «lõpetama piinamist» ja vabastama Šešelji, et ta saaks naasta «oma perekonna ja rahva juurde».

57-aastane Šešelji on viidud viimase kuu jooksul kolmel korral haiglasse, erakonna teatel on talle paigaldatud südamestimulaator.

Serbia tervishoiuminister Zoran Stanković nimetas hiljuti Šešelji tervislikku seisundit murettekitavaks ja ütles, et kohtualune tuleks tuua ravile Serbiasse.

Šešelj on kohtu all seoses Jugoslaavia sõdade ajal toime pandud kuritegudega, talle on esitatud süüdistus üheksas sõjakuritegude ja inimsusevastaste kuritegude punktis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles