Sri Lanka peaminister astus peale vägivaldseid kokkupõrkeid tagasi

Copy
Rahutused Sri Lanka pealinnas Colombos.
Rahutused Sri Lanka pealinnas Colombos. Foto: CHAMILA KARUNARATHNE / EPA / Scanpix

Sri Lanka peaminister Mahinda Rajapaksa astus esmaspäeval tagasi pärast tema toetajate ja valitsusvastaste meeleavaldajate vahel puhkenud vägivaldseid kokkupõrkeid, milles sai surma viis kannatada 180 inimest.

Valitsuse kõneisik Rohan Weliwita ütles, et 76-aastane valitsusjuht saatis tagasiastumisavalduse oma nooremale vennale, president Gotabaya Rajapaksale, avades tee uue «ühtsusvalitsuse» moodustamisele.

Sri Lanka võimupartei parlamendisaadik suri pärast kokkupõrget valitsusvastaste protestijatega pealinna Colombo lähistel, teatas politsei. Parlamendiliige avas tule ja haavas kriitiliselt kaht inimest, kes tõkestasid Nittambuwas tema auto liikumist. Saadik üritas varjuda lähedalasuvasse hoonesse ja leiti hiljem surnuna.

Varem ründasid valitsuse toetajad pealinnas Colombos keppide ja nuiadega vastaseid, kes on raevus Sri Lanka suurima majanduskriisi pärast pärast saareriigi iseseisvumist 1948. aastal.

USA suursaadik Sri Lankal mõistis esmaspäeval hukka valitsusmeelsete vägivalla protestijate vastu.

«Mõistame hukka tänase vägivalla rahumeelsete meeleavaldajate vastu ja kutsume valitsust viima läbi täiemahulise uurimise,» ütles USA suursaadik Julie Chung.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles