AJALOOLINE SÜND ⟩ Mali üheksikud said aastaseks ja pääsevad peagi kodumaale

Postimees
Copy
Üks Marokos Mali vanematele sündinud üheksakest paar nädalat pärast sündi mullu mais. Praeguseks on kõik üheksa õde-venda hea tervise juures.
Üks Marokos Mali vanematele sündinud üheksakest paar nädalat pärast sündi mullu mais. Praeguseks on kõik üheksa õde-venda hea tervise juures. Foto: Abdeljalil Bounhar / AP / Scanpix

Mullukevadine teade, et Mali vanematele sündis Maroko haiglas korraga üheksa last, kõlas sedavõrd uskumatult, et alguses peeti väidet pettuseks – nüüd said aga üheksikud aastaseks ning kõik nad on hea tervise juures.

4. mail 2021 sündinud lapsed olid maailma esimesed üheksikud ning kanti seetõttu ka Guinessi rekordite nimistusse kui suurim arv korraga sündinud ja ellu jäänud lapsi.

Viis tüdrukut, kes kannavad nimesid Adama, Oumou, Hawa, Kadidia, Fatouma ja neli poissi nimedega Oumar, Elhadji, Bah ja Mohammed VI sündisid keisrilõikega ema Halima Cissé 30. rasedusnädalal.

Neist osa oli inkubaatoris enam kui kolm kuud, kuid hoolimata hirmudest, et kõik lapsed ei pruugi ellu jääda, tähistasid üheksikud äsja Marokos Casablancas oma esimest sünnipäeva. Isa Abdelkader Arby sõnul lapsed roomavad ja mõned neist astuvad ka esimesi samme. Arby möönis siiski, et üheksa imiku järele vaatamine on kurnav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles