Saksa kaitseministrit arvustatakse poja helikopterisõidu eest

Copy
Saksa kaitseminister Christine Lambrecht.
Saksa kaitseminister Christine Lambrecht. Foto: IMAGO/WWW.SCHEFFEN.DE / Scanpix

Saksa kaitseminister Christine Lambrecht sattus teisipäeval kriitikarahe alla, kuna sõitis koos pojaga perepuhkusele valitsuse helikopteri pardal.

Lambrecht ja tema 21-aastane poeg Alexander lendasid aprilli keskpaigas Bundeswehri helikopteriga Berliinist Põhja-Saksamaale, edastas Business Insider, lisades, et poeg oli postitanud reisist Instagrami pildi.

Minister külastas reisi käigus sõdureid Stadumis, Schleswig-Holsteini liidumaal, enne siirdumist lähedalasuvale Sylti saarele, kus veetis pojaga lihavõtted.

Kaitseministeeriumi kõneisiku sõnul ei rikkunud Lambrecht pereliikme helikopteri pardale võtmisega reegleid ja kattis poja lennukulud täielikult.

Saksa meediat see aga ei rahuldanud. Nädalaleht Der Spiegel märkis, et reis «kergitas kulme», samas kui päevaleht Bild küsis, kas puhkus keset Ukraina sõda oli üldse vajalik.

Seadusandja Thorsten Frei erakonnast CDU teravmeelitses, et Lambrecht ajas Luftwaffe segamini Lufthansaga.

CDU Baieri sõsarpartei CSU seadusandja Reinhard Brandl ütles, et Lambrechti puhkus Ukraina sõja ajal oli juba ise kahtlane.

«Et tema poeg uhkustab Instagramis, et tal lubati valitsuse helikopteriga Sylti lennata, on viimane piisk,» ütles ta Spiegelile.

Rahvasaadik Marie-Agnes Strack-Zimmermann erakonnast FDP, mis kuulub valitsuskoalitsiooni, ütles, et poja helikopterisõidule võtmine oli «ebatavaline».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles