Valgevene leppis Venemaaga kokku S-400 ja Iskanderide jätmises riiki (1)

Postimees
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja Valgevene riigijuht Aljaksandr Lukašenka paari nädala eest koos Roskosmose juhiga.
Venemaa president Vladimir Putin ja Valgevene riigijuht Aljaksandr Lukašenka paari nädala eest koos Roskosmose juhiga. Foto: MIhhail Klimentjev/Kreml/Sputnik/EPA/Scanpix

Valgevene arvestab sellega, et Venemaa raketikompleksid S-400 ja Iskanderid jäävad riiki ning Moskvalt ostetakse neid veel juurde, ütles täna Valgevene riigijuht Aljaksandr Lukašenka.

«Me leppisime Venemaaga kokku, et ilmselt jätame need S-440-d, mis meil on. Need näevad Minskist Berliinini. Need on relvad, mis on mõeldud suurtele armeedele, territooriumidele,» seletas Lukašenka.

«S-300-d, millega me oleme relvastatud, on üsna head kaasaegsed relvad. Praktiliselt nagu S-400-d. Kuid S-400 on hea tehnika. Me nägime seda ka selles operatsioonis (Ukrainas). Me leppisime kaitseministriga kokku, et ta lihtsalt homme valmistab ette mõned rühmad, kes hakkavad valdama seda tehnikat,» lisas ta riiklikele kaitsetellimustele pühendatud kohtumisel.

Ühtlasi lisas Lukašenka, et leppis venelastega kokku ka hetkel juba Valgevenes olevate Iskander-tüüpi rakettide riiki jäämises. 

«Me oleme realistid, mõistame, et NATO-t võita meil ei õnnestu. Aga kahju tekitada, eriti nendele territooriumidele, kust meid hakatakse ründama, meil on see relvastus kõik olemas. See on relvastus, mis katab kogu Poola territooriumi ja Baltikumini välja. Ma ei räägi juba Baltimaadest. Ja praktiliselt Ukrainast Kiievini,» rääkis Lukašenko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles