Iraanis poodi kuus surmamõistetut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal on timukad Iraanis hukanud juba vähemalt 38 surmamõistetut.
Sel aastal on timukad Iraanis hukanud juba vähemalt 38 surmamõistetut. Foto: AFP / Scanpix

Iraani meedia teatel poodi täna ja eile kokku kuus surmamõistetud kurjategijat.


Neli kuni 20-aastast surmamõistetud vägistajat poodi üles eile riigi põhjaosas asuvas Mashhadi vanglas, vahendas AFP kohalikus ajalehes Khorasani ilmunud uudist.

Iraani uudisteagentuuri Fars teatel poodi täna kaks isikut ka Kesk-Iraani linnas Isfahanis asuvas vanglas. Ühelt võeti elu kahe aasta eest toime pandud mõrva ja teiselt surnuks pussitamise eest.

Sel aastal on Iraanis hukanud juba vähemalt 38 isikut. Eelmine aasta hukati AFP andmetel kokku 246 surmamõistetut, mis on 71 isikut vähem kui ülemöödunud aastal.

Rahvusvahelise inimõigustekaitseorganisatsiooni Amnesty Internationali andmetel hukati eelmisel aastal Iraanist rohkem inimesi vaid Hiina kommunistlikus rahvavabariigis.

Pärast 1979. aastal Iraanis toimunud revolutsiooni käib kohtumõistmine riigis šariaadi ehk islami seaduste järgi, mille kohaselt võib surmanuhtluse määrata mõrva, abielurikkumise, relvastatud röövi, usust taganemise ja narkokaubanduse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles