Ukraina kohus arestis Medvedtšuki lähedaste vallas- ja kinnisvara (2)

BNS
Copy
Ülemraada saadik Viktor Medvedtšuk vahistati Ukraina luureteenistuse poolt 12. aprillil, kui ta üritas koduarestis olles riigist põgeneda.
Ülemraada saadik Viktor Medvedtšuk vahistati Ukraina luureteenistuse poolt 12. aprillil, kui ta üritas koduarestis olles riigist põgeneda. Foto: Ukraina presidendi kantselei / AP / Scanpix

Ukraina kohus arestis ülemraada saadikute Viktor Medvedtšuki ja Tarass Kozaki lähedaste vallas- ja kinnisvara, teatas kolmapäeval juurdlusbüroo.

«Lvivi Lõtšakivi ringkonnakohus rahuldas Ukraina juurdlusbüroo uurijate taotluse arestida Opositsiooniplatvormi Za Zittja rahvasaadikute sugulaste ettevõtetele kuuluv vallas- ja kinnisvara. Nende kuue ettevõtte põhikapital on üle 80 miljoni hrivna,» edastas büroo Telegramis.

Juurdlusbüroo teatel on Medvedtšuki ja Kozaki sugulased kriminaalmenetluse all, neid kahtlustatakse võimu kuritarvitamises ja maapõue kaitse või kasutamise reeglite rikkumise ning kuritegelikul teel saadud tulu seadustamises.

Viktor Medvedtšuk kohtumas Peterburis Vene riigipea Vladimir Putiniga  18. juulil 2019.
Viktor Medvedtšuk kohtumas Peterburis Vene riigipea Vladimir Putiniga  18. juulil 2019. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kreml / Reuters / Scanpix

«Kohtumääruse alusel arestiti koos vara võõrandamise ja käsutamise õiguse keeluga eelkõige kolm maatükki, 11 mitteeluhoonet ja ruumi, nende hulgas 300 ruutmeetrine ruum Lvivi kesklinnas. Arestiti ka 126 sõiduautot, sealhulgas sõidu- ning veoautod KRAZ ja KAMAZ,» seisis büroo teates.

Edaspidi algatab juurdlusbüroo arestitud vara üleandmise riigivaraametile.

Juurdlusbüroo meenutab, et ennist korraldasid uurimisbüroo Lvivi osakonna töötajad läbiotsimised ligi 30 Medvedtšuki ja Kozaki kinnisvaraobjektil ning kohus arestis ettevõtete õigused ja kontod.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles