EL nõuab Al-Jazeera ajakirjaniku tapmise sõltumatut uurimist

Copy
Mälestusküünlad on süüdatud Shireen Abu Akleh pildi ette. (Photo by HAZEM BADER / AFP)
Mälestusküünlad on süüdatud Shireen Abu Akleh pildi ette. (Photo by HAZEM BADER / AFP) Foto: HAZEM BADER / AFP / Scanpix

Euroopa Liit mõistis kolmapäeval hukka Palestiina-Ameerika ajakirjaniku Shireen Abu Akleh tapmise okupeeritud Läänekaldal ning nõudis tema surma asjaolude sõltumatut uurimist.

Al Jazeera kauaaegne ajakirjanik tapeti, kui ta oli tegemas reportaaži Iisraeli haarangust palestiinlaste laagrile.

«Euroopa Liit mõistab karmilt hukka Al Jazeera Palestiina-Ameerika ajakirjaniku Shireen Abu Akleh tapmise okupeeritud Läänekaldal,» seisis EL-i välisteenistuse avalduses.

«On ülioluline, et põhjalik, sõltumatu juurdlus selgitaks välja kõik selle vahejuhtumi asjaolud nii kiiresti kui võimalik ja vastutavad isikud kohtu alla toodaks,» teatas välisteenistus.

«Tööülesandeid täitva ajakirjaniku ründamine on vastuvõetamatu. Konfliktiolukordi kajastavate ajakirjanike julgeolek ja kaitse peab olema alati tagatud.»

51-aastase reporteri tööandja Al Jazeera süüdistas tapmises Iisraeli julgeolekujõude, öeldes, et ta lasti maha «külmavereliselt».

Iisraeli peaministri Naftali Bennetti sõnul on «tõenäoline», et «ajakirjaniku õnnetu surma eest vastutavad relvastatud palestiinlased, kes tulistasid valimatult».

Sündmuskohal olnud AFP fotograaf ütles, et piirkonnas tulistasid juhtunu ajal Iisraeli relvajõud, kuid palestiina võitlejaid näha ei olnud.

AFP – Baltic News Service

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles