ELi ja Jaapani tippkohtumise keskne teema on Ukraina

Copy
Jaapani peaminister Fumio Kishida ja Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Charles Michel Brüsselis 24. märtsil 2022. Foto on illustratiivne.
Jaapani peaminister Fumio Kishida ja Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Charles Michel Brüsselis 24. märtsil 2022. Foto on illustratiivne. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / Scanpix

Euroopa Liidu ja Jaapani liidrid kohtuvad neljapäeval Tokyos, 28. tippkohtumise keskne teema on olukord Ukrainas, teatas Brüssel.

Euroopa Liitu esindavad Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Charles Michel ning Jaapanit peaminister Fumio Kishida.

Liidrid arutavad edasist koostööd ja sanktsioonide koordineerimist suhetes Venemaaga seoses Ukraina sõjaga.

«Oma toetuses Ukrainale ühtsed, arutavad EL ja Jaapan konkreetseid võimalusi humanitaar-, poliitilise, finants- ja materiaalse toetuse andmiseks Ukrainale,» edastas Brüssel.

Euroopa Komisjon märkis, et ELi ja Jaapani reageering Venemaa sõjategevusele Ukrainas «näitas ühiste huvide ning ELi ja Jaapani üskmeelse partnerluse jõudu rahvusvahelise õiguse ja tõhusa mitmepoolsuse kaitsmisel».

«Tippkohtumine annab võimaluse süvendada dünaamilist liitu ELi ja Jaapani vahel,» lisati teates.

Kohtumisel arutatakse ka koostööd julgeoleku ja kaitse vallas, kaubandusküsimusi, kliimakaitset, maailma majandust, energia- ja toidujulgeolekut, koroonapiirangute tühistamist reisimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles