Vene endine majandusarenguminister Uljukajev pääses vanglast

Copy
Vene endine majandusarenguminister Aleksei Uljukajev vanglaametnike konvoi saatel.
Vene endine majandusarenguminister Aleksei Uljukajev vanglaametnike konvoi saatel. Foto: MAaxim Zmeyev/AFP/Scanpix

Venemaa endine majandusarenguminister Aleksei Uljukajev lahkus seoses tingimisi vabastamisega täna Tveri oblastis asuvast vangikolooniast. Endine minister viidi kolooniast ära maasturiga. Uljukaev ise ajakirjanikega ei suhelnud.

Endine minister viidi kolooniast ära maasturiga. Uljukaev ise ajakirjanikega ei suhelnud.

Tveri Moskva ringkonnakohus rahuldas 27. aprillil Uljukajevi kaitsja taotluse tema tingimisi vabastamiseks. Interfaxi allika sõnul ei olnud prokuratuur ega koloonia juhtkond ministri tingimisi vabastamise vastu, nad märkisid tema head käitumist koloonias.

Teade kohtu otsusest edastati eksministrile üle 28. aprillil.

Ringkonnakohtu pressiteenistus teatas Interfaxile, et prokuratuuri ja föderaalse karistusteenistuse kaebuste puudumisel saab Uljukajevi vabastada pärast pühi tingimisi.

Varem sai teatavaks, et ei prokuratuur ega föderaalne karistusamet ei esitanud kaebusi endise majandusarenguministri Uljukajevi tingimisi vabastamise otsuse peale, mistõttu peab ta 12. mail kolooniast lahkuma.

Venemaa esmakordne föderaalministri kinnipidamine leidis aset 14. novembril 2016. Juba järgmisel päeval pandi ta kohtu otsusel Moskvas Minskaja tänava korterisse koduaresti ning Venemaa president Vladimir Putin tagandas ministri usalduse kaotamise tõttu ametist.

15. detsembril 2017 tunnistas Moskva Zamoskvoretski kohus Uljukajevi süüdi kahe miljoni dollari suuruse altkäemaksu võtmises ja mõistis ta kaheksaks aastaks vangi range režiimiga koloonias.

Kohtu otsusel võeti endiselt ministrilt samaks ajaks õigus töötada valitsusorganites ja riigikorporatsioonides. Lisaks määras kohus endisele ministrile rohkem kui 130 miljoni rubla suuruse rahatrahvi, mis tasuti täielikult 2018. aastal.

Uljukajev ei ole end süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles