Venemaa televisioon: Putini mõrva plaan paljastati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa riikliku telejaama Pervõi Kanal teatel jõudis Vene luure jälile peaminister Vladimir Putini mõrva plaanijaile.

Telekanali andmetel arreteeris politsei kaks meest, keda kahtlustatakse selles plaani ettevalmistamises osalemises, edastab AFP. Mehed olid rahvusvaheliselt tagaotsitavad.

Ettevõtmisega oli seotud ka kolmas mees, kuid tema hukkus jaanuaris aset leidnud plahvatuses.

Mõrvaplaani koostajaks peetakse Tšetšeeni sõjaväelast ning endist Itškeeria Tšetšeeni vabariigi presidenti Doku Umarovit.

Väidetavalt tehti Putini mõrvaplaan Ukrainas Odessas.

Üks meestest, Ilja Pjanzin, rääkis ülekuulamisel, et tema ja ta kaaslased lendasid Ukrainasse Araabia Ühendemiraatidest. Instruktsioonid tulid Pjanzini väitel aga Umarovilt.

Pjanzini sõnul pidi ta viima läbi mitmeid diversiooniakte Moskvas asuvatel majandusobjektidel, kaugemas plaanis oli rünnata Vladimir Putinit.

Lisaks Pjanzinile võtsid Ukraina eriüksuslased kinni ka Adam Osmajevi. Uurijate väitel oli tema ülesandeks terroristide väljaõpe ja nende toimetamine Moskvasse.

Osmajev teeb uurijatega koostööd, et pääseda väljasaatmisest Venemaale.

Osa detonaatoreid ja plastiiti oli juba toimetatud Venemaa pealinna.

Venemaal toimuvad presidendivalimised 4. märtsil. Vaatlejate sõnul peaks Putin valimised võitma.

Putini presidendiks ja valitsusjuhiks olemise aastatel on püütud teda rünnata enam kui kümnel korral. Vene tolleaegse föderaalse kaitseteenistuse (FSO) pressiosakonna andmetel plaaniti teda tappa 2000. aastal Anatoli Sobtšaki matustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles