Degas' ja Picasso skulptuurid tõid New Yorgi oksjonil oma hinnarekordi

BNS
Copy
Oksjon käib
Oksjon käib Foto: EPA/SARAH YENESEL/SCANPIX

Edgar Degas' skulptuur müüdi neljapäeval New Yorgis mainekal oksjonil Christie's maha 41,6 miljoni dollari eest, mis on suurim selle prantsuse kunstniku töö eest makstud hind oksjonitel, samuti tegi oma rekordi Pablo Picasso loodud pronkskuju.

Degas' skulptuur («Petite danseuse de quatorze ans» ehk Väike 14-aastane tantsija) on õrn pronkskuju, mis kujutab teismelist baleriini lühikese kleidi ja lindiga juustes.

Tegu ei ole originaaliga, mis on näitusel Washingtoni rahvuslikus kunstigaleriis, aga jäljendiga, mille tegi Adrien-Aurelien Hebrard 10 aastat pärast 1917. aastal surnud maailmakuulsa impressionisti lahkumist.

See ei takistanud Degas' teose müügirekordit löömast, mis viimane kord oli 22,2 miljonit eurot sama töö teise versiooni eest 2015. aastal.

Ameerika ekspressionisti Marc Rothko kaks maali müüdi samuti maha suurte hindadega. «Untitled (Shades of red)» vahetas omanikku 66,8 miljoni dollari ja Claude Monet' kolme töö eest.

Rothko «Parlement, soleil couchant» õlimaal müüdi 75,96 miljoni dollari eest.

Christie's teatas veel, et Picasso «Tete de femme (Fernande)» sai kunstniku kõige kallimaks pronkstööks, mis eales on oksjonil müüdud, uus omanik käis töö eest välja 48,48 miljonit dollarit.

Hispaania kunstnik oli kuni esmaspäeva ööni hoidnud kalleima oksjonil müüdud 20. sajandi kunstiteose hinda, kui Ameerika popkunstniku Andy Warholi kultuslik Marilyn Monroe' portree läks müüki 195 miljoni dollariga.

Picasso «Les Femmes d'Alger (Version '0')» oli teinud 2015. aastal rekordi 179,4 miljoni dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles