Mees pussitas Saksa rongis viit inimest, julged kodanikud aitasid ründaja maha murda

Copy
Saksa politseiauto.
Saksa politseiauto. Foto: AFP/SCANPIX

Politseinik ja veel kaks reisijat murdsid Saksamaal kohalikus rongis reedel maha Iraagis sündinud mehe, kes haavas noaga viit inimest, sealhulgas korrakaitsjat, kes ei olnud tööülesandeid täitmas, teatasid võimud.

Nordrhein-Westfaleni liidumaa kõrge ametniku sõnul oli 31-aastast ründajat 2017. aastal põgenikehostelis elamise ajal uuritud seoses võimaliku islamiäärmuslusega, kuid rongirünnaku motiive pole seni tuvastatud.

Neli vigastatut viidi haiglasse käte- või näo- ja peahaavadega, üht kannatanu sai aga pussitada õlga. Ükski neist ei ole eluohtlikus seisundis. Ka ründaja sai vigastada ja viidi kliinikusse.

Rong oli just välja sõitnud Hollandi piiri lähedal asuvast Herzogenrathi jaamast ja suundunud kell 7.42 kohaliku aja järgi Lääne-Saksamaa linna Aacheni poole, kui mees hakkas valimatult kaasreisijaid ründama, ütles liidumaa siseminister Herbert Reul.

Ta kiitis 60-aastase teenistusvälisel ajal rongis sõitnud politseiniku ja reisijate julgust, kes olid "halvema ära hoidnud".

Ta kirjeldas rünnakut kui «kohutavat kuritegu, mis peatati tohutu vaprusega».

Reul ütles, et mees oli 2017. aastal läbinud politseikontrolli võimaliku islamiäärmusluse suhtes, kui põgenikehostel, kus mees elas, teatas, et ta on endale habeme kasvatanud, muutnud oma käitumist ja isoleerinud end kaaselanikest.

Saksa uudisteagentuur dpa tsiteeris Aacheni prokuröre, kes ütlesid, et neil pole seni kindlaid tõendeid, et rünnak oli ajendatud islamismist, kuid on märke, et mehel võis olla vaimseid probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles