Iisraeli politsei uurib jõukasutust ajakirjaniku matustel

Copy
Palestiina leinajad kandmas tapetud ajakirjaniku kirstu.
Palestiina leinajad kandmas tapetud ajakirjaniku kirstu. Foto: Ronaldo Schemidt/AFP/Scanpix

Iisraeli politseiülem andis korralduse alustada uurimist seoses korrakaitsjate jõukasutust palestiinlasest ajakirjaniku matustel Jeruusalemmas, mis pälvis rahvusvahelise hukkamõistu, teatas politsei täna.

«Iisraeli politseikomissar ja avaliku julgeoleku ministeerium on andnud korralduse vahejuhtumit uurida,» teatas politsei.

Telekaadritest oli näha, et Iisraeli politseinikud vägivallatsesid reedel Al Jazeera ajakirjaniku Shireen Abu Akleh matustel ning peksid leinajaid. Euroopa Liit ja USA mõistsid jõukasutuse teravalt hukka.

51-aastane ajakirjanik tapeti kolmapäeval Iisraeli sõjaväe haarangus okupeeritud Läänekaldal.

Tema kirst kukkus matuserongkäigul peaaegu maha, kui Iisraeli politseinikud leinalisi matuserongkäigu ajal kimbutama hakkasid.

Politsei teatel olid korrakaitsjad valmis «tagama rahulikku ja väärikut matust» ning koordineerisid tegevust ajakirjaniku perega.

«Kahjuks proovisid sajad märatsejad tseremooniat saboteerida ja politseid rünnata.»

«Nagu iga teise operatiivse vahejuhtumi korral, ja kindlasti vahejuhtumi korral, kus politseinikud saavad osaks märatsejate vägivallale ja peavad kasutama jõudu, uurib Iisraeli politsei matustel hargnenud sündmusi,» seisis avalduses.

«Iisraeli politsei toetab oma politseinikke, kuid professionaalse organisatsioonina, mis soovib õppida ja end parandada, õpime me sellest vahejuhtumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles