Zelenskõi võõrustas Kiievis USA senati esindust

Copy
Ukraina president Võlodõmõr Zelenskõi võtmas vastu USA senati delegatsiooni.
Ukraina president Võlodõmõr Zelenskõi võtmas vastu USA senati delegatsiooni. Foto: Ukraina Presidendi Pressiteenistus/reuters/scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtus täna Kiievis USA senati delegatsiooniga ning avaldas lootust, et senaatorid kiidavad viivitamata heaks täiendava abipaketi ukrainlastele.

Delegatsiooni, mida juhtis vabariiklaste vähemuse liider Mitch McConnell, külaskäik Kiievisse on võimas signaal kongressi parteideülesest ja kogu Ameerika rahva toetusest Ukrainale, märkis presidendikantselei pressiteenistus.

«Venemaa paneb Ukraina rahva vastu toime genotsiidi. See paneb toime sõjakuritegusid, mis panevad õudust tundma kogu maailma - piinamised, massihukkamised, vägistamised. Euroopa ei ole näinud selliseid kuritegusid pärast Teist maailmasõda,» ütles Zelenskõi.

Riigipea tunnustas USA erilist rolli sanktsioonide surve suurendamises Moskva vastu, tuues esile Vene naftast loobumise ning kaubandussuhete peatamise Venemaa ja Valgevenega.

Lisaks pidas ta eriti tähtsaks surve suurendamist agressorriigi pangandussektorile.

«Jään lootma USA toele täiendavate sanktsioonide kehtestamisel,» ütles Zelenskõi, kellega koos kohtus ameeriklastega ka tema kantselei juht Andri Jermak. «Lisaks usume, et Venemaad peaks ametlikult nimetama kui riiklikku terrorismi sponsorit.»

Zelenskõi väljendas ühtlasi lootust, et senat võtab kiirelt vastu täiendava Ukraina rahva toetamise meetme, mida menetleti juba esindajatekojas ning suurendati 33 miljardilt dollarilt 39,6 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles