ÜRO peasekretär mõistis hukka massitulistamise Buffalos

BNS
Copy
Antonio Guterres
Antonio Guterres Foto: REUTERS/Lisa Leutner/SCANPIX

ÜRO peasekretär Antonio Guterres mõistis esmaspäeval teravasõnaliselt hukka nädalavahetusel Buffalos aset leidnud massitulistamise, milles jättis elu kümme inimest.

«Peasekretär oli šokeeritud 14. mail New Yorgi osariigis Buffalos 10 inimese tapmisest vägivaldsest äärmuslusest motiveeritud rünnakus,» ütles ÜRO asepressiesindaja Farhan Haq.

«Peasekretär avaldab sügavat kaastunnet ohvrite perekondadele ja lähedastele ning loodab, et õigusemõistmine saab olema kiire,» lisas Haq.

USA president Joe Biden ja esileedi Jill Biden sõidavad teisipäeval New Yorgi osariigis asuvasse Buffalosse, et avaldada kaastunnet massitulistamises hukkunute lähedastele, teatas pühapäeval Valge Maja.

«President ja esimene leedi sõidavad Buffalosse, et kurvastada juhtunu üle koos kogukonnaga, mis kaotas kümme inimelu mõttetus ja kohutavas massitulistamises,» seisis Valge Maja avalduses.

Los Angelese lähedal asuvas Laguna Woodsi kirikus leidis pühapäeval aset juba uus tulistamine, milles sai surma üks ja üliraskelt haavata neli inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles