Kuuba liider saabus Venemaale suhteid soojendama

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba liider Raúl Castro saabus visiidile Moskvasse.
Kuuba liider Raúl Castro saabus visiidile Moskvasse. Foto: Reuters / Scanpix

Täna Moksvasse jõudnud Kuuba liidrist Raúl Castrost sai esimene kommunistliku saareriigi juht, kes pärast külma sõja lõppu Venemaad on külastanud.


«Meie, nagu ka paljud teised, näeme Venemaa taassünnis positiivset,» ütles kolm aastat tagasi Kuuba pikaaegselt liidrilt ja ideoloogiliselt juhilt Fidel Castrolt võimu üle võtnud Raúl Castro oma visiidi alguses, vahendas AFP.

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev esitas kommunistliku saareriigi uuele liidrile küllakutse novembris, kui ta käis oma Ladina-Ameerika ringkäigu raames ka Havannas ning soojendas suhteid kunagiste külma sõja aegsete liitlastega.

«Venemaa ja Kuuba suhted on suurepärased ja see visiit Moskvasse aitab meie riikide vahelised sidemed veelgi tugevamaks muuta,» lisas Castro, kes kohtub homme president Medvedeviga viimase Moskva lähistel asuvas residentsis, kus riigipea võõrustab ainult valitud külalisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles