Läti peaminister nõuab ka majandusministri lahkumist

BNS
Copy
Läti peaminister Arturs Krišjānis Kariņš.
Läti peaminister Arturs Krišjānis Kariņš. Foto: Sean Kilpatrick/Canadian Press/Scanpix

Läti peaminister Arturs Krišjānis Kariņš (Uus Ühtsus) hoiatas koalitsioonipartnereid, et koos siseminister Maria Golubeva (Arengu poolt/Eest!) tagasiastumisega peab valitsusest lahkuma ka majandusminister Jānis Vitenbergs (Rahvuslaste Ühendus), säutsus Twitteris Läti televisioon.

Praegu on koalitsioonipartnereile antud aega mõelda, kas nad on sellistel tingimustel valmis valitsuskoalitsioonis tööd jätkama.

Nagu teatatud, teatas Golubeva oma otsusest tagasi astuda.

Ministri lahkumist nõudis läinud nädalal Rahvuslaste Ühendus 9. ja 10. mai sündmuste tõttu Võidupargis nõukogude sõdurite mälestussamba juures, kus salliti Venemaa agressiooni toetavat kogunemist.

Golubeva sõnul sai ta teada, et Kariņš «allus siseministeeriumi analüütilist aruannet ära ootamata» rahvuslaste survele ega ole enam valmis tema tööd toetama. Sellistel asjaoludel otsustas ta naasta seimi.

Golubeva ütles ka, et praegu käivad läbirääkimised koalitsiooni edasise töö üle, kuid ta ei arva, et «Arengu Eest/Poolt!» hakkaks nõudma rahvuslaste ministrite tagasiastumist, et «kättemaksujanu rahuldada».

Nagu rahvuslased varem märkisid, kutsuvad nad oma arvamuse mittearvestamise korral oma ministrid valitsusest tagasi.

Kariņš kutsus täna kell keskpäevaks kokku koalitsioonierakondade erakorralise istungi, kus arutatakse rahvuslaste nõuet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles