Päästemissioon Ukraina sõdurite evakueerimiseks Azovstalist jätkub ka täna

Copy
Buss Azovstali tehasest evakueeritud haavatud Ukraina sõduritega eile Venemaa okupeeritud Novoazovskisse saabumas.
Buss Azovstali tehasest evakueeritud haavatud Ukraina sõduritega eile Venemaa okupeeritud Novoazovskisse saabumas. Foto: Aleksandr Jermotšenko / Reuters / Scanpix

Ukraina võimud teatasid täna, et päästemeeskond Mariupoli Azovstali terasetehase viimaste kaitsjate väljatoomiseks on teele saadetud.

Tehasekompleks on muutunud Ukraina vastupanu sümboliks. Seal on umbes 600 sõdurit, kes peitusid maa-alustesse tunnelitesse ja punkritesse, et takistada Vene vägede täielikku kontrolli strateegiliselt olulise sadamalinna üle.

Enam kui 260 sõdurit evakueeriti eile humanitaarkoridori kaudu ning Ukraina kaitseministeeriumi kinnitusel saab see tegevust jätkuda.

Ukraina kindralstaap ütles eile, et sõjaväelased täitsid Mariupolis oma lahingülesande ja nüüd on peamine eesmärk päästa isikkoosseisu elusid.

«Mis puudutab endiselt Azovstali territooriumile jäänud kaitsjaid, siis meie riik võtab kasutusele kõik vajalikud päästemeetmed,» kinnitas Ukraina kaitseministeerium Telegramis.

«Tänu Mariupoli kaitsjatele sai Ukraina eluliselt vajalikku aega reservide kogumiseks, vägede ümberrühmitamiseks ja mobiliseerimiseks ning liitlastelt abi saamiseks,» lisas ministeerium.

Ukraina kindralstaap ütles eile, et sõjaväelased täitsid Mariupolis oma lahingülesande ja nüüd on peamine eesmärk päästa isikkoosseisu elusid.

«Mariupoli kaitsjad on meie aja kangelased,» märkis kindralstaap Facebooki postituses.

Vene kaitseministeerium teatas varem eile, et Ukraina poolega jõuti kokkuleppele relvarahus, mille ajal on võimalik Azovstali terasetehasest evakueerida sinna lõksu jäänud haavatud sõjaväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles