Jaapan katsetab reisipiirangute lõdvendamist turismigruppidega

Copy
Kevadine Yokohama.
Kevadine Yokohama. Foto: Eugene Hoshiko / AP / Scanpix

Jaapan hakkab reisipiirangute lõdvendamist katsetades pakkuma maist huvireise turismigruppidele USA-st, Austraaliast, Taist ja Singapurist, teatas teisipäeval valitsus.

Jaapani piirid on olnud koroonaviiruse pandeemia tõttu välisreisijatele pea täielikult suletud alates 2020. aasta kevadest. Võimud hakkasid õpilasi ja ärireisijaid riiki taaslubama alles hiljuti.

Laiemat reisipiirangute tühistamist praegu ei plaanita ning nüüdne eksperiment hõlmab turiste neljast riigist, kes ostavad kindlaksmääratud kavaga ekskursioonipaketi, teatas Jaapani turismiagentuur.

«Jaapani reisifirmad hakkavad neid reise korraldama ja neid saadavad kohalikud giidid,» ütles agentuuri ametnik AFP-le.

Reisijad peavad olema saanud kolm annust koroonavaktsiini ja neil peab olema eraravikindlustus. Samuti peavad reisijad andma 72 tundi enne teel asumist ja riiki saabudes negatiivse koroonaproovi.

Turismiagentuur arutab plaani piirkondadega, mis võivad välisturistidele huvi pakkuda, ütles ametnik.

Kui palju turiste igale ekskursioonile lubatakse pole veel paika pandud.

Peaminister Fumio Kishida on öelnud, et tahab piirikontrollimeetmeid lõdvendada, kuid selle tegemine edeneb eeldatavasti aeglaselt, kuivõrd avalikkuse toetus piirangutele on suur.

Riiki lubatavate inimeste päevane piirmäär kahekordistatakse järgmisest kuust 20 000 inimeseni, kuid turismigruppe sinna sisse ei arvestata, vahendas kohalik meedia.

Aastal 2019 külastas Jaapanit rekordilised 31,9 miljonit välisturisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles