Hoolimata evakueerimistest on Azovstali kaitsjate pääsemisest veel vara rääkida

Carlos Kleimann
, toimetaja
Copy
Azovstali tehast kaitsnud haavatud Ukraina sõdurite saabumine Novoazovskisse.
Azovstali tehast kaitsnud haavatud Ukraina sõdurite saabumine Novoazovskisse. Foto: Aleksandr Jermotšnko/Reuters/Scanpix

Eile ja üleeile evakueeriti Mariupolis asuvast Azovstali tehasekompleksist üle 260 Ukraina kaitsja, kellele ei pruugi maa-alustest tunnelitest pääsemine ometi tähendada veel kannatuste lõppu.

Esmalt toimetati 56 kõige raskemini haavatud Azovstali kaitsjat Novoazovski haiglasse ja seejärel veel 211 Olenivkasse – mõlemad asuvad Venemaa poolt okupeeritud alal ja nüüd tuleb neil oodata võimalust vangide vahetuseks, et lõpuks saaks päriselt rääkida Azovstali kaitsjate pääsemisest. Samuti ei olnud eilseks evakueeritud kõiki võitlejaid, kuid kompleksi jäänute täpne arv pole teada. Arvatavalt oli nädala alguses Azovstali tehasekompleksis kokku kuni tuhatkond sõdurit.

Venemaal leidub jõude, kellele Ukraina sõdurite evakueerimine ei ole teps mitte meeltmööda. Portaal Babel vahendas näiteks Vene riigiduuma spiikri Vjatšeslav Volodini sõnu, kes teatas, et parlament kavatseb keelata Ukraina Azovi rügemendi sõdurite vahetamise Vene sõjavangide vastu. Volodin nimetas Mariupolit kaitsnud võitlejaid sõjakurjategijateks, kelle üle tuleb kohut mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles