Sõdurite evakueerimine Azovstalist jätkub, aga nende saatus pole selge (3)

BNS
Copy
Azovstali tehasest eile evakueeritud sõdurid.
Azovstali tehasest eile evakueeritud sõdurid. Foto: ALESSANDRO GUERRA / EPA / Scanpix

Ukraina üritab kolmapäeval evakueerida viimaseid Mariupolisse Azovstali terasetehasesse jäänud sõdureid, kinnitas president Volodõmõr Zelenskõi öösel edastatud videosõnumis.

«Evakuatsioonimissioon jätkub ja seda juhivad meie sõjaväe- ja luureohvitserid. Kaasatud on mõjukamad rahvusvahelised vahendajad,» ütles Zelenskõi.

Ukraina kaitseministeerium lubas teha kõik võimaliku, et päästa endiselt terasetehasesse jäänud teadmata hulk sõdureid.

Ukraina presidendi nõuniku Oleksi Arestovitši sõnul ei kommenteeri nad toimuvat täpsemalt, kuna operatsioon alles käib. «Kõik on seal liiga habras ja üks ettevaatamatu sõna võib kõik purustada,» rääkis ta usutluses kohalikule televisioonile.

Need, kes on Azovstalist lahkunud, on võtnud Vene pool pantvangistusse, sealhulgas 51 raskelt haavatut, kinnitas Venemaa kaitseministeerium.

Vene ministeerium avaldas pilte, millel on kujutatud kanderaamil sõdureid, ning teatas, et vigastatud toimetati Kremli-meelsete mässuliste kontrolli all olevasse Donetski oblasti idaosas asuvasse haiglasse.

Ukraina kaitseministeerium on kinnitanud, et loodab vangide vahetamisele ja tahab tuua Ukraina kangelased koju niipea, kui see on võimalik.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov keeldus aga vastamast, kas Azovstalist välja tulnud Ukraina sõdureid käsitletakse kui kriminaale või kui sõjavange. Tema sõnul tagab Venemaa president Vladimir Putin, et «neid koheldakse vastavalt asjakohastele rahvusvahelistele seadustele.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles