Läti peaminister: politsei tagab võidumonumendi eemaldamise rongkäigul korra (2)

BNS
Copy
Lilled Riia punamonumendi juures tänavu 9. mail.
Lilled Riia punamonumendi juures tänavu 9. mail. Foto: TOMS KALNINS / EPA / SCANPIX

Vaatamata sellele, et siseministri koht on praegu täitmata, on peaminister Arturs Krišjānis Kariņš (Uus Ühtsus) reedese Võidu pargi monumendi mahavõtmise rongkäigu korra ja turvalisuse tagamises kindel.

Teleusutluses tuletas peaminister meelde, et siseministri ülesandeid täidab praegu kaitseminister Artis Pabriks ning ministeeriumil on poliitiline juhtkond. «Ja meil on väga pädevad talitused,» ütles valitsusjuht.

Kariņš ärgitas ühiskonda oma seisukohti rahulikult väljendama. «Me liigume edasi samm-sammult, rahulikult... Me saavutame oma eesmärgi,» ütles peaminister.

Reedele, 20. maile kavandatud rongkäigust võtab teatatult osa umbes 5000 inimest, selgub ürituse korraldajate pealinna omavalitsusele esitatud avaldusest.

Rongkäik on kavandatud kella 18.00–20.30. See algab Vabadussamba juurest, kulgeb mööda Kaļķu tänavat läbi Vecrīga, seejärel mööda Kivisillat Pārdaugavani ja lõpeb mälestusmärgi juures.

Rongkäik toimub hüüdlausega «Nõukogude pärandist vabanemise eest!» ning sellel osalejad nõuavad kõigi nõukogude ideoloogiamälestiste ja muude objektide eemaldamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles