POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Harkivis kurikuulsas Saltivkas elanud eestlane: pommitamine lähenes iga päevaga minu majale nagu saatus

Copy

Postimees leidis Lvivist üles Eesti juurtega 39-aastase Arturi, kes elas Harkivis Vene vägede pommitamiste käes kõige enam kannatanud Saltivka linnaosas. Ta põgenes seal oma sünnipäeval 6. märtsil, kui maja, kus ta üüris korterit, oli juba mitu korda pihta saanud

Tagasihoidlikkusest ei soovinud ta oma perekonnanime avaldada, kuid Postimees võib kinnitada, et see on täiesti eestilik. Enne sõda Harkivis müügimehena töötanud Artur on Krimmi eestlaste järeltulija. Tema ema ja vanaema rääkisid hästi eesti keelt, kuid Artur kahjuks emakeelt enam ei oska.

Homses Postimehes ilmub pikem ülevaade sellest, kuidas Harkivi Eesti seltsi liikmed on sõja seni üle elanud.

Artur, kui kõvasti su maja pihta sai?

Ma üürisin korteri Saltovkas Butšma tänava 36a. (See on üks enam kannatada saanud tänavaid Saltivkas-J.P.) See maja sai mitu pommitabamust. Minu korter on terve, aga minu kõrvaltrepikojas sai viiendal korrusel üks korter otsetabamuse, inimesed jõudsid imekombel korterist eluga välja pääseda. Neljandat trepikoda aga sisuliselt pole enam.

Millal pommid teie maja pihta sadama hakkasid?

Kui 24. veebruaril hakkas linna pommitamine, siis alguses pommitati ringtee-äärseid rajoone ning iga päevaga tuli pommitamine meile lähemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles