Läti peaminister allkirjastas rahvuslasest majandusministri tagasiastumise

BNS
Copy
Läti peaminister Krišjānis Kariņš.
Läti peaminister Krišjānis Kariņš. Foto: Remo Tõnismäe

Läti peaminister Arturs Krišjānis Kariņš (Uus Ühtsus) allkirjastas kolmapäeval, 18. mail majandusminister Jānis Vitenbergsi (Rahvuslaste Ühendus) tagasiastumise korralduse, teatas peaministri kantselei BNS-ile.

Alates neljapäevast, 19. maist täidab majandusministri kohuseid põllumajandusminister Kaspars Gerhards.

Kariņš kohtus Vitenbergsiga, et tänada teda koostöö ja ministritöö eest.

«Rahvuslaste ultimaatum ühe koalitsioonipartneri vastu kõigutas koalitsiooni, mistõttu teavitasin esmaspäeval Rahvuslaste Ühendust ühe nende ministri väljavahetamise vajadusest, et taastada poliitiline tasakaal,» ütles Kariņš ja meenutas, et erakonnal endal oli valida, kes selle ministritest tagasi kutsuda.

Peaminister ütles, et talle kui valitsusjuhile on selge, mida Läti riigina tegema peaks – Ukraina põgenikega on suured mured, riik peab veenma oma rahvusvahelisi partnereid, et Läti ja Balti riigid peavad edasi tegutsema. NATO-sisese julgeoleku tugevdamiseks peab Läti Ukrainat toetama ja veenma lääneliitlasi jätkama Ukraina toetamist kuni selle täieliku võiduni sõjas Venemaa vastu.

«Hoian valitsuse ohje kindlalt ja suunan selle tööd, et saaksime koos partneritega need riigile olulised ülesanded ellu viia,» rõhutas Kariņš.

Peaminister kutsus Rahvuslaste Ühendust ja erakonda Arenguks Eest/Poolt! üles nimetama võimalikult kiiresti ministrikohtadele kandidaadid, kes suudavad juhtida riigi julgeolekule ja majandusele olulisi sektoreid, et valitsus saaks sel keerulisel ajal töötada täisvõimsusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles