Putini sõnul ei saa mittekodanike probleemiga Eestis leppida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Võta sokid ja lase jalga!» saab lugeda Vene opositsiooni poolehoidjate plakatilt, kus Harry Potteri raamatustest tuntud majavaim Dobby sarnaneb praeguse Vene peaministriga.
«Võta sokid ja lase jalga!» saab lugeda Vene opositsiooni poolehoidjate plakatilt, kus Harry Potteri raamatustest tuntud majavaim Dobby sarnaneb praeguse Vene peaministriga. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin kirjutas eile, et mittekodanike probleemiga Eestis ja Lätis ei saa kuidagi leppida.

Putini sõnul kavatseb Venemaa kõige otsustavamal moel mõjutada nende riikide võime täitma rahvusvaheliste organisatsioonide soovitusi rahvusvähemuste õiguste tagamisel.

Ajalehes Moskva Uudised avaldatud artiklis märgib Putin, et austus riigi vastu tuleneb peale kõige muu ka veel sellest, kuidas riik on võimeline kaitsma oma kodanike ja kaasmaalaste huve välismaal.

«Kunagi ei tohi unustada miljonite kaasmaalaste huve, kes elavad välisriikides ega ka nende venemaalaste õigusi, kes viibivad seal puhkusel või komandeeringus. Me kavatseme kõige otsustavamal moel rõhuda Eesti ja Läti võime täitma mitmete autoriteetsete rahvusvaheliste organisatsioonide soovitusi, mis tagaksid vähemusrahvuste üldtunnustatud õigused. Mittekodanike häbiväärse staatusega ei saa kuidagi leppida,» lisas peaminister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles