Sotheby's müüs oksjonil kõigi aegade kalleima hinnaga auto

Copy
Mercedese muuseum Stuttgartis. Esiplaanil paremal Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut-Coupé 1955.
Mercedese muuseum Stuttgartis. Esiplaanil paremal Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut-Coupé 1955. Foto: Arnulf Hettrich / Fnoxx / imago / Scanpix

Oksjonimaja Sotheby's teatas neljapäeval, et müüs 1955. aasta Mercedes-Benz sõiduauto varem sel kuul müstilise 135 miljoni euro eest, mis märgib ühtlasi kõigi aegade rekordhinnaga müüdud autot.

«1955 Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé aastast 1955 müüdi oksjonil rekordilise hinna 135 miljoni euro eest erakollektsionäärile,» märkis oksjonipidaja avalduses.

Sõiduk müüdi pea kolm korda kõrgema hinnaga kui eelmine rekordhind, mis maksti 2018. aastal, kui 1962. aasta Ferrari 250 GTO müüdi maha 48 miljoni dollari eest.

Vaid kutsetega korraldatud oksjon viidi läbi 5. mail Saksamaal Stuttgartis Mercedes-Benzi muuseumis, teatas oksjonimaja.

Auto on üks vaid kahest prototüübist, mille Mercedes-Benzi võidusõiduautode osakond ehitas ning nimetas selle auto looja ja peainseneri Rudolf Uhlenhauti auks, märgib RM Sotheby's.

«Eraostja andis nõusoleku, et 300 SLR Uhlenhaut Coupé'd on võimalik avalikult näha eripuhkudel, samas kui teine algupärane 300 SLR Coupé jääb firma omandisse ning seda on võimalik jätkuvalt näha Mercedes-Benzi muuseumis Stuttgartis,» seisis avalduses.

RM Sotheby's lisas, et oksjonist saadud tulu kasutatakse üleilmse Mercedes-Benzi fondi loomiseks, mis hakkab toetama keskkonna-alaseid teadusharusid ning dekarboniseerimise teadusuuringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles