Zelenskõi kasutas Davosi tippkohtumist relvade ja Venemaale sanktsioonide küsimiseks

Postimees
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõneles eile videosilla vahendusel Davosi majandusfoorumile kogunenud maailma äri- ja poliitilise eliidi esindajatele. 
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõneles eile videosilla vahendusel Davosi majandusfoorumile kogunenud maailma äri- ja poliitilise eliidi esindajatele. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Virtuaalselt eile Davosis Maailma Majandusfoorumile (WEF) kogunenud suurkorporatsioonide liidrite ja poliitikaeliidi poole pöördudes ärgitas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kehtestama Venemaale maksimaalselt karme sanktsioone ja andma Kiievile rohkem relvi.

Tema sõnul tuleks Venemaa agressiooni peatamiseks kehtestada naftaembargo, blokeerida kõik Vene pangad ja katkestada riigiga täielikult kaubavahetus, sest see looks pretsedendi, millest oleks kasu tulevatelgi kümnenditel.

«Sanktsioonid peaks just niisugused olema: need peaks olema maksimaalsed, nii et Venemaa ja iga teine potentsiaalne agressor, kes tahab pidada brutaalset sõda oma naabri vastu, teaks selgelt oma tegude vahetuid tagajärgi,» lausus Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles