ÜLEVAADE ⟩ Vastset Prantsuse ministrit süüdistatakse vägistamises

Rauno Matvejev
, toimetaja
Copy
Puuetega inimeste ja solidaarsusministrit Damien Abadi süüdistatakse kahe naise vägistamises.
Puuetega inimeste ja solidaarsusministrit Damien Abadi süüdistatakse kahe naise vägistamises. Foto: Luc Nobout/IP3/ZUMA/Scanpix

Reedel ametisse vannutatud Prantsusmaa puuetega inimeste ja solidaarsusministrit Damien Abadi süüdistatakse kahe naise vägistamises – süüditused, mida Abad ise eitab, põhjendades, et tulenevalt närvisüsteemi kaasasündinud arenguhäirest on vägistamine tema jaoks füüsiliselt võimatu.

Prantsuse uuriv väljaanne Mediapart avalikustas möödunud nädalal artikli, milles anonüümseks jääda soovinud naised süüdistasid Abadi vägistamises 2010. ja 2011. aastal, mil ta oli Prantsuse vabariiklaste partei eurosaadik.

Kõverdunud liigeste haigust ehk artrogrüpoosi põdev Abad teatas, et tulenevalt oma haigusest pole suguakt tema jaoks võimalik ilma partneri «täieliku nõusolekuta», vahendab The New York Times.

Mediaparti teatel sõnas üks naistest, 35-aastane endine poliitaktivist, et kuigi kohtumine algas konsensuslikult, siis käsku suguühe katkestada Abad kuulda ei võtnud. Teine, 41-aastane naine aga sõnas, et pärast mõne alkohoolse joogi joomist koos Abadiga kaotas ta teadvuse ning ärkas uimase pea ja kehavaludega üles hotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles