Taani pakub Ukrainale ülivõimsaid relvi, mis suudaksid purustada blokaadi Mustal merel (3)

Copy
USA merevägi õppusel tulistamas välja Harpooni. Foto pärineb 2016. aasta juulist, mil USA merevägi viis läbi õppust Hawaii saarte ning Lõuna-California kandis.
USA merevägi õppusel tulistamas välja Harpooni. Foto pärineb 2016. aasta juulist, mil USA merevägi viis läbi õppust Hawaii saarte ning Lõuna-California kandis. Foto: Bryce Hadley / USA merevägi / Sipa / Scanpix

​Taani plaan saata Ukrainale laevade uputamiseks mõeldud tipptasemel laevatõrjerakette Harpoon, mis võimaldaks Kiievil purustada Venemaa mereblokaad ning taasavada teravilja eksport mööda Musta merd. Sõjandusekspertide hinnangul aga läheb aega, enne, kui ukrainlased raketisüsteemi kasutamise selgeks õpivad, mistõttu kohest mõju see lahinguväljal ei omaks.

Ekspertide hinnangul võib aga kuluda mitu kuud enne, kui need relvad on võimalik integreerida Ukraina rannikukaitsesse ning ukrainlased on saanud piisava väljaõppe, et neid relvi edukalt kasutada. See aga tähendab, et Harpoonid ei muudaks olukorda lahinguväljal otsekohe, vaid mõne kuuse hilinemisega, teatas The Washington Post.

Tegu on USA poolt külma sõja ajal välja töötatud rakettidega, mida saab kasutada väga mitmekülgselt. Neid on võimalik välja lasta nii tavalaevadelt, allveelaevadelt, lennukitest kui ka maapealsetest raketiheitjatest

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles