INTERVJUU ⟩ Venemaa ja Hiina agressiivsus pani Austraalia taas hindama sõprust Euroopaga

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Austraalia endine diplomaat ja Hiina-ekspert Natasha Kassam osales kuu keskpaigas Tallinnas peetud Lennart Meri konverentsil.
Austraalia endine diplomaat ja Hiina-ekspert Natasha Kassam osales kuu keskpaigas Tallinnas peetud Lennart Meri konverentsil. Foto: Eero Vabamägi

Viimastel aastatel on Austraalia välispoliitika hõlmanud vaid oma lähiregiooni, mistõttu meenutas alles allveelaevatüli Prantsusmaaga ja seejärel sõda Ukrainas maakera kuklapoolel suhte olulisust Euroopaga, ütles Austraalia välispoliitika ja Hiina ekspert Natasha Kassam usutluses Postimehele.

Ukraina sõda on hiljuti Tallinnas Lennart Meri konverentsi väisanud mõttekoja Lowy Institute välispoliitika programmi direktori sõnul tugevdanud nii Austraalias kui ka mujal Vaikse ookeani regioonis toetust suuremale julgeolekupartnerlusele, sest märgid Hiina ja Venemaa koostööst teevad murelikuks.

Just eile kinnitasid Tokyos kohtunud Quadi ehk Austraalia, India, Jaapani ja Ameerika Ühendriikide neljapoolse julgeolekudialoogi riikide liidrid, et India ookeani ja Vaikse ookeani läänepiirkonnas ei sallita katseid valitsevat olukorda jõuga muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles