SNCF: tuleval aastal võidakse käivitada Pariisi-Berliini kiirrongiliin

Copy
Vasakult tagareas Prantsuse president Emmanuel Macron ja Prantsuse raudteefirma SNCF tegevjuht Jean-Pierre Farandou mullu septembris TGV rongide 40. aastapäeva tähistamisel tuliuue kiirrongi taustal Pariisis Gare de Lyoni raudteejaamas.
Vasakult tagareas Prantsuse president Emmanuel Macron ja Prantsuse raudteefirma SNCF tegevjuht Jean-Pierre Farandou mullu septembris TGV rongide 40. aastapäeva tähistamisel tuliuue kiirrongi taustal Pariisis Gare de Lyoni raudteejaamas. Foto: Michel Euler / AP / Scanpix

Prantsuse raudteefirma SNCF teatas teisipäeval, et loodab käivitada järgmisel aastal Saksa Deutsche Bahniga Pariisi-Berliini kiirrongiliini.

SNCF juhi Jean-Pierre Farandou' sõnul loodetakse hakata pakkuma Prantsusmaa ja Saksamaa pealinna vahel ühte reisi päevas detsembrist 2023.

Mõned aastad tagasi ei pidanud firmad usutavaks, et reisijaid seitse tundi kestev rongireis huvitaks, kuid see on muutumas, rääkis ta.

«Otsustasime koos oma Saksa kolleegidega riskida ja selle rongi käima panna,» ütles Farandou.

Nii SNCF kui Deutsche Bahn pakuvad kiirrongiteenust Pariisi ja Frankfurdi vahel, kuid Berliini jõudmiseks tuleb ümber istuda.

Kiirrongid tekitavad oluliselt vähem kasvuhoonegaaside heidet kui lennureisid.

Raudteefirmad plaanivad tagasi tuua ka öörongid, sealhulgas Pariis-Berliin marsruudil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles