Blinken kritiseeris Navalnõi apellatsiooni tõrjumist

Copy
USA välisminister Antony Blinken.
USA välisminister Antony Blinken. Foto: AP/Jacquelyn Martin

USA välisminister Antony Blinken ütles teisipäeval, et Venemaa üritab suruda maha teisitimõtlemist, tõrjudes vangistatud Kremli kriitiku Aleksei Navalnõi apellatsiooni.

«Navalnõi apellatsiooni tagasilükkamine on järjekordne näide Kremli püüdest maha suruda teisitimõtlemist ja kodanikuühiskonda,» kirjutas Blinken Twitteris.

«Austame vapraid Venemaa kodanikke, kes protestivad oma valitsuse jõhkra sõja ja endeemilise korruptsiooni vastu, hoolimata ähvardustest, kriminaalsüüdistustest, kinnipidamistest ja mürgitamistest.»

Moskva kohus ei võtnud menetlusse opositsiooniliidri apellatsiooni, millega ta püüdis ümber pöörata üheksa aasta pikkust vanglakaristust, mida Navalnõi ja ta liitlased peavad poliitiliselt motiveerituks.

Kohtu otsus oli «jätta karistus muutmata» ning jõustada see viivitamatult, mis tähendab, et Navalnõi viiakse üle range režiimiga vanglakolooniasse oma karistust kandma.

Kohus mõistis märtsis Navalnõi süüdi omastamises ja kohtusse lugupidamatus suhtumises ning määras talle täiendavalt üheksa-aastase vanglakaristuse, mis kattub kahe ja poole-aastasega, mida ta juba kannab.

Navalnõi ei ole süüd omaks võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles