OTSEPILT PRESSIKONVERENTSILT ⟩ Peaminister Kaja Kallas kohtus Stockholmis oma Rootsi kolleegi Magdalena Anderssoniga

Postimees
Copy
Rootsi peaminister Magdalena Andersson täna Stockholmis.
Rootsi peaminister Magdalena Andersson täna Stockholmis. Foto: Fredrik Sandberg / TT NEWS AGENCY / REUTERS / Scanpix

Kahepäevasel visiidil Rootsis viibiv peaminister Kaja Kallas kohtus täna Stockholmis Rootsi peaministri Magdalena Anderssoniga. Kokkusaamise järel toimuvat ühist pressikonverentsi algusega kell 15.00 kajastab Postimees otsepildis.

Lisaks kohtumisele Rootsi peaministriga osales Kallas täna ärilõunal Rootsi suurettevõtete ja arenduskeskuste juhtidega ning esines julgeolekuteemalisel arutelul mõttekojas Folk och Försvar (Rahvas ja Kaitse).

Eile avas koos äridelegatsiooniga Rootsis viibiv Kallas Göteborgi Lindholmeni teaduspargis toimunud Eesti-Rootsi äriseminari «Liikuvuse ja transpordi tulevik» ning külastas mitmeid kohalikke ettevõtteid.

«Ka Eestil on nutika liikuvuse, digitaliseerimise ja rohetehnoloogiate vallas palju, mida pakkuda,» ütles Kallas. «Rootsi on Eesti üks olulisemaid äri- ja kaubanduspartnereid. Visiidi eesmärk on aidata kaasa sellele, et nii Eesti kui Rootsi ettevõtjad ja eksperdid leiaks uusi kasulikke kontakte ning koostöövõimalusi.»

Peaminister sõnas, et ta on pühendunud Läänemere piirkonna sügavamale lõimumisele. «Digitaalsel ja rohelisel üleminekul on siinkohal keskne roll,» ütles ta.

Peaminister Kaja Kallast tervitas eile Rootsi kroonprintsess Victoria abikaasa prints Daniel.
Peaminister Kaja Kallast tervitas eile Rootsi kroonprintsess Victoria abikaasa prints Daniel. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Kallas kohtus Göteborgis ka VOLVO Cars juhtidega, Ericssoni ja AI Sweden esindajatega ning liikuvuse valdkonna arenduskeskuste esindajatega.

Samuti külastas peaminister puudega lastele, noortele ja nende peredele suunatud nõustamis- ning arenduskeskust Ågrenska, mille tütarasutus Eesti Agrenska Fond asub Tartumaal.

Samuti kohtus peaminister Göteborgi Eesti majas kohaliku eesti kogukonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles