Andersson: Rootsi ei rahasta ega relvasta terroriorganisatsioone (1)

Copy
Rootsi peaminister Magdalena Andersson.
Rootsi peaminister Magdalena Andersson. Foto: Fredrik Sandberg/TT/AFP/Scanpix

Rootsi ei rahasta ega relvasta terroriorganisatsioone, ütles täna peaminister Magdalena Andersson. Peaminister tahtis kummutada Türgi väiteid, mille järgi kurdi mässulisi rühmitusi toetavat Rootsit ei tohi NATO liikmeks võtta.

Peaminister tahtis kummutada Türgi väiteid, mille järgi kurdi mässulisi rühmitusi toetavat Rootsit ei tohi NATO liikmeks võtta.

«Me ei saada raha terroriorganisatsioonidele, ja muidugi mitte mingeid relvi,» ütles Andersson Stockholmis pressikonverentsil.

Rootsi ja Soome delegatsioon alustasid kolmapäeval Ankaras NATO liikmesuse arutelu Türgiga. Anderssoni sõnul annab see võimaluse tuua selgust segadustesse, mis ringlevad seoses Rootsi toetusega eri rühmitustele.

Türgi on Rootsi ja Soome, eriti aga Rootsi NATO-ga liitumise vastu, sest peab nende suhtumist kurdi mässulistesse rühmitustesse liiga leebeks.

Rootsi ja Soome esitasid alliansiga liitumise taotlused eelmisel nädalal, need peavad heaks kiitma kõik 30 praegust NATO riiki.

President Recep Tayyip Erdoğan on hoiatanud, et Türgi on nende kahe riigi liikmesuse vastu, kui tema muresid arvesse ei võeta.

Esmaspäeval esitati Rootsile viis nõudmist, muu hulgas tuleb lõpetada Süüria kurdi rühmituste relvadega varustamine.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles