Vene parlament tühistas sõjaväega liitumise vanusepiiri

Copy
Vene sõdurid Moskvas Punasel väljakul.
Vene sõdurid Moskvas Punasel väljakul. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Vene parlament võttis täna vastu seaduse, millega kaotati sõjaväega liitumise ülemine vanusepiir, mis osutab, et Moskva võib otsida uusi sõdureid, keda Ukrainasse saata.

Praeguste seaduste kohaselt võivad sõjaväeteenistusse astuda ainult 18-40-aastased Vene kodanikud ja 18-30-aastased võõrriikide kodanikud.

Riigiduuma ja föderatsiooninõukogu kiitsid seadusemuudatuse heaks ning nüüd peab selle allkirjastama veel riigipea Vladimir Putin.

Venemaa teatel on 24. veebruaril alanud kallaletungis Ukrainale hukkunud üle tuhande sõduri. Agressiooni on lubatud jätkata nii kaua kui vaja.

«Peame oma relvajõude tugevdama, et kaitseministeeriumi aidata. Meie kõrgeim ülemjuhataja (Putin) annab kõik endast oleneva, et armee võidaks ja selle tõhusus kasvaks,» ütles spiiker Vjatšeslav Volodin.

Seadus puudutab relvajõududega vabatahtlikult liitujaid, mitte noori ajateenistuskohuslasi.

«Täppisrelvastuse kasutamiseks ja relvade ning sõjavarustusega opereerimiseks on vaja kõrgprofessionaalseid spetsialiste,» seisis eelnõu seletuskirjas, kus märgiti, et sellised spetsialistid võivad olla 40-45 aastased.

Samuti võib see meelitada sõjaväkke meedikuid, insenere ja kommunikatsioonieksperte, leiti seletuskirjas.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu ütles eile, et Moskva «jätkab sõjalist erioperatsiooni kuni kõik eesmärgid on täidetud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles