POSTIMEES UKRAINAS «Selliste patsientide käest ei saa raha küsida!»

Margus  Martin
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
Võõra silma eest varjatud ja hoolikalt kaitstud ukse taga on Olha Jurõki üks suurim unistus ja elutöö – uued ruumid patsientidega tegelemiseks.
Võõra silma eest varjatud ja hoolikalt kaitstud ukse taga on Olha Jurõki üks suurim unistus ja elutöö – uued ruumid patsientidega tegelemiseks. Foto: Margus Martin

Kui Ukraina tuntuima neuroloogi Olha Jurõkiga (71) intervjuud kokku püüan leppida, puikleb sügavalt silma vaatav professor esiti viisakalt vastu. Ta on valmis kohtuma ja vestlema, kuid ei soovi, et jutuajamine jõuaks liiga vara ajakirjanduse kaudu avalikkuse ette. Spetsialist märgib, et sõda sunnib olema ettevaatlik. Lõpuks on aeg küps.

Olha Jurõki südant vaevab mure: ta on Kiievis tegutsevas traumatoloogia ja ortopeedia instituudis pidanud kaua võitlust selle nimel, et leida neuroortopeediale ja valuprobleemidele keskenduvale laborile uued ruumid ning sisustada need moodsa aparatuuriga.

Nüüd on unistus peaaegu täitunud: instituut andis talle tasuta ruumid, kõige muuga alates nende remontimisest ja sisustamisest ning lõpetades ülikalli aparatuuri soetamisega on kange naine abivalmis patsientide toel ise hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles