Leedu peaminister manitseb lääne poliitikuid mitte astuma sama reha otsa (2)

BNS
Copy
Leedu peaminister Ingrida Šimonytė.
Leedu peaminister Ingrida Šimonytė. Foto: Valda Kalnina/EPA/Scanpix

Leedu peaminister Ingrida Šimonytė manitseb lääne poliitikuid, et nad ei astuks suhetes Venemaaga uuesti «sama reha otsa» ega leevendaks Moskvale Ukraina sissetungi järel kehtestatud sanktsioone.

Valitsusjuht kommenteeris kolmapäeval Leedu Delfi portaalile Euroopa Liidu kuuenda Venemaa-vastaste sanktsioonide paketi kõneluste ummikut ning USA eksvälisministri Henry Kissingeri avaldust Davosi maailma majandusfoorumil, et Ukraina peaks loovutama osa oma alast Venemaale.

«Kui lääs astub uuesti sama reha otsa, lööb see reha uuesti näkku ja sellega see lugu kindlasti ei lõpe,» ütles peaminister.

Tema sõnul usub mõni poliitik, et Ukraina olukorra saab lahendada väljaspool lahinguvälja.

«Need asjad tekitavad muret, kuid praegu vaatan seda kui üksikute Euroopa poliitikute soovmõtlemist – ei ole teada, kust on võetud mõte, et selle olukorra saab lahendada kuidagi väljaspool lahinguvälja,» ütles Šimonytė.

EL peab praegu läbirääkimisi Venemaale kuuenda sanktsioonidepaketi kehtestamiseks Ukraina-vastase sõja pidamise eest. Uute sanktsioonide hulka kuulub Vene nafta impordi keeld, kuid läbirääkimised takerdusid Ungari vastuväidetesse, et see riik ei saa toetada naftaembargot liigse sõltuvuse tõttu Venemaa ressurssidest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles