Nepalis kukkus ilmselt alla reisilennuk 22 inimesega pardal

Copy
Lennufirma Tara Air reisilennuk Twin Otter Nepali Lukla lennuväljal. Foto on illustreeriv.
Lennufirma Tara Air reisilennuk Twin Otter Nepali Lukla lennuväljal. Foto on illustreeriv. Foto: NAVESH CHITRAKAR/Reuters/Scanpix

Päästjad tegid kindlaks 22 inimesega reisilennuki võimaliku asukoha, mis arvatavasti kukkus täna pilves ilmaga Nepali mägedes alla, teatasid ametnikud.

Lennuk jäi kadunuks teel Himaalaja mägede suunas.

Lennukompanii Tara Air lennuk Twin Otter asus kell 9.55 (7.10 Eesti aja järgi) Pokharast teele, kuid kaotas 15 minutit hiljem ühenduse lennujuhtimiskeskusega, olles 3900 meetri kõrgusel.

Otsingutel osalesid nii sõjaväe- kui ka erakopterid, teatas Nepali lennuamet.

Armee ja päästemeeskonnad suundusid võimalikule õnnetuspaika, mis arvatavasti asub Mustangi piirkonna Lete külas, ütles sõjaväe pressiesindaja Narayan Silwal Twitteris. «Lennukit pole veel leitud,» rääkis ta.

Siseministeeriumi pressiesindaja Phanindra Mani Pokharel ütles varem, et kaks helikopterit on saadetud lennukit otsima, kuid nähtavus on halb.

«Halb ilm häirib tõenäoliselt otsimisoperatsiooni. Nähtavus on nii halb, et mitte midagi ei ole näha.»

Piikonnas on viimastel päevadel vihma sadanud, aga lennuliiklus on toimunud tavapäraselt. Sel marsruudil tuleb lennata mägede vahelt ja laskuda seejärel orgu.

Lennukis oli 19 reisijat ja kolm meeskonnaliiget.

Reisijate hulgas on kuus välismaalast: neli Indiast ja kaks Saksamaalt, ütles anonüümsust palunud politseiametnik.

Jomsom on populaarne matkajate sihtpunkt Himaalajas, kuhu on Katmandust 200 kilomeetrit läänes asuvast Pokharast lennukiga 20 minuti tee.

India ja Nepali palverädurid sõidavad Jomsomi, et külastada kuulsat Muktinathi templit.

Lennukompanii Tara Air lennuk Twin Otter purunes 2016. aastal pärast lendutõusu samal marsruudil, 23 pardal olnud inimest hukkus.

Neli aastat varem (2012) juhtus õnnetus kompanii Agni Air lennukiga, mis lendas samuti Pokharast Jomsomi, 15 inimest hukkus ja kuus pääses eluga.

Õnnetus juhtus 2014. aastal ka Nepal Airlines'i lennukiga, mis lendas Pokharast Jumlasse, siis hukkus 18 inimest.

US-Bangla reisilennuk, mis oli startinud Bangladeshis, sattus 2018. aastal enne maandumist Katmandus ohvriterohkesse õnnetusse, kui pardal olnud 71 inimesest hukkus 49.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles