KOHALIK VAADE ⟩ Läti ministrivahetus hajutas 9. mai pingeid

Sabīne Bērziņa
, ajakirjanik, Riia
Copy
Lilled 9. mail nõukogudeaegse mälestusmärgi juures Riias. Lillede eemaldamine järgmisel päeval põhjustas pingeid nii Läti ühiskonnas kui ka valitsuses.
Lilled 9. mail nõukogudeaegse mälestusmärgi juures Riias. Lillede eemaldamine järgmisel päeval põhjustas pingeid nii Läti ühiskonnas kui ka valitsuses. Foto: Valda Kalnina

Eelmise nädala neljapäeval, vaid neli kuud enne oktoobrikuiseid parlamendivalimisi, kiitis Läti parlament heaks uue majandus- ja siseministri ametisse määramise. Muudatuse tõid kaasa pinged kahe koalitsioonierakonna vahel 9. mai sündmuste tõttu, mis ühiskonda raputasid.

Vastne siseminister Kristaps Eklons teenis varem riigi tuletõrje- ja päästeameti juhina. Kokku on tal ametis töökogemust üle 30 aasta ning üldiselt tuuakse seal omandatud kogemusi välja põhjusena, miks ta ametisse valiti.

Enne uute ministrite heakskiitmist parlamendi ees peetud kõnes rõhutas peaminister Krišjānis Kariņš, et päästeametil lasub ka ülesanne koordineerida Ukraina sõjapõgenike vastuvõtmist ning selles valdkonnas on vaja teha veel kõvasti tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles