Orkaan Agatha maabus Mehhiko ranniku turismipiirkonnas

BNS
Copy
Orkaan Agatha
Orkaan Agatha Foto: AP/Scanpix

Vaikse ookeani orkaanihooaja esimene orkaan Agatha maabus esmaspäeval Mehhiko ranniku turismipiirkonnas, tuues kaasa marutuuled, paduvihmad ja tulvahoiatused.

Agatha on tugevaim mais Mehhiko Vaikse ookeani rannikule jõudnud torm alates 1949. aastast, mil alustati vastavate andmete kogumist, teatas USA riiklik orkaanikeskus (NHC).

See jõudis maismaale Puerto Angeli lähedal Oaxaca osariigi lõunaosas 2. kategooria orkaanina viieastmelisel skaalal.

Hiljem nõrgenes Agatha 1. kategooria tormiks, kuid sellest hoolimata küündis rajutuulte kiirus 130 kilomeetrini tunnis.

«On oodata orkaani kiiret nõrgenemist, kui see liigub kaugemale sisemaale. Agatha peaks täna õhtul taanduma troopiliseks tormiks ja teisipäeva hilisõhtul Mehhiko kaguosas vaibuma,» seisis teates.

Mõnes Oaxaca piirkonnas teatati väikestest maalihetest, ütles tsiviilkaitse koordinaator Oscar Valencia.

Rannikualade elanikud olid Agatha lähenedes varunud toitu ja vett ning sulgenud kodude ja äride aknad. Piirkonna meresadamad suleti ja lennuettevõtted tühistasid lende.

Võimud avasid umbes 200 tormivarjendit, kus oli ruumi kuni 26 800 inimesele, samas kui hotellid pakkusid ohutsoonis varjupaika hinnanguliselt 5200 sise- ja välisturistile.

Mehhikot räsivad regulaarselt troopilised tormid nii Vaikse kui ka Atlandi ookeani rannikul, tavaliselt maist novembrini.

Mehhikot mullu tabanud ohvriterohkeim torm oli 3. kategooria orkaan Grace, milles hukkus augustis Veracruzi ja Puebla osariikides 11 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles