Eesti, Läti ja Slovakkia liitusid Venemaa sõjakuritegude uurimisega

BNS
Copy
Laternaposti külge seotud mannekeen kui sõjakuritegude sümbol Trostianetsis, Sumõ piirkonnas, kirde Ukrainas pärast Vene vägede taganemist.
Laternaposti külge seotud mannekeen kui sõjakuritegude sümbol Trostianetsis, Sumõ piirkonnas, kirde Ukrainas pärast Vene vägede taganemist. Foto: Anna Voitenko/Ukrinform/SIPA

Haagis kohtusid esmaspäeval ja teisipäeval Venemaa sõjakuritegusid uurivate riikide esindajad. Ukrainas toime pandud sõja- ja inimsusevastaste kuritegude ühise uurimisrühmaga (JIT) liitusid ka Eesti, Läti ja Slovakkia.

Eestit esindasid kohtumisel riigi peaprokurör Andres Parmas ja juhtiv riigiprokurör Taavi Pern.

Riikide esindajad rõhutasid, et oluline on kaasata koostööle üha rohkem riike ja pöörata tähelepanu kannatanute abistamisele.

«Arvestades kuritegude suurt hulka ja koguneva tõendusmaterjali mahtu, pöörati koordinatsioonikoosolekul palju tähelepanu uurimisrühma liikmete koostööle ja riikide vahel tõendite vahetamise võimalustele,» ütles peaprokurör Andres Parmas.

Teisipäeval osalesid avatud aruteluringis Euroopa Komisjoni justiitsküsimuste volinik Didier Reynders ja siseasjade volinik Ylva Johansson, kellele anti lühiülevaade Ukrainas toime pandud kuritegude uurimisest ja sellega seonduvatest probleemidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles