Brasiilia tormiohvrite arv on tõusnud 106ni

BNS
Copy
Maalihe Recifes
Maalihe Recifes Foto: Reuters/ScanPix

Üleujutused ja maalihked on nõudnud Brasiilia kirdeosas vähemalt 106 inimelu, teatasid ametnikud teisipäeval, samal ajal kui päästjad endiselt otsinguid jätkavad.

Maalihked lõhkusid mitmel pool maju, sealhulgas Pernambuco osariigi pealinna Recife vaeses Jardim Monte Verde linnajaos, kus kohalikud elanikud võrdlesid muda pealetungi tsunamiga.

Päästemeeskonnad leidsid sealt pärast tulvavee taandumist laupäeval kümneid surnukehi.

Vähemalt kaheksa inimest on piirkonnas kadunuks jäänud. Päästjad kasutavad inimeste otsimiseks koeri ja püüavad nende asukohta lennukitelt kindlaks teha.

Pernambuco osariigis on vähemalt 24 omavalitsust välja kuulutanud eriolukorra ning üle 6000 inimese on olnud sunnitud oma kodudest põgenema.

President Jair Bolsonaro levitas esmaspäeval Twitteris videot, kuidas ta sõitis helikopteriga üle katastroofipiirkonna, kus pruunikas tulvavesi on suure maa-ala üle ujutanud.

«Üritasin maanduda, kuid pilootide soovitus oli, et pinnase ebastabiilsust arvestades võib juhtuda õnnetus. Seega loobusime maandumisest,» rääkis ta pressikonverentsil.

Vihmad algasid eelmisel nädalal, kuid muutusid nädalavahetusel veel tugevamaks. Ööl vastu laupäeva sadas Pernambucos vihma 70 protsendi jagu maikuu normist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles