Šotlased Glasgow's: kuninganna pidustused maksumaksja raha eest on sõgedus

Postimees
Copy
Šotlane Lewis Wilde hoiab käes kuninganna juubelipidustuse jaoks loodud kroonikujulist tõrvikut.
Šotlane Lewis Wilde hoiab käes kuninganna juubelipidustuse jaoks loodud kroonikujulist tõrvikut. Foto: Jane Barlow / Scanpix

Šotimaa suurima linna, Glasgow linnavalitsus teatas eile, et kuninganna Elizabeth II plaatinajuubeliks maksumaksja raha eraldamine on solvav ja majanduslikult ebasünnis. Ainsa muudatusena lubatakse pubidel sel päeval kauem avatuks jääda.

Glasgow' linnavalitsuse ametlik pressiteade järgnes kriitikale, et linn ei ole plaaninud ühtegi suurüritust kuninganna valitsusaja suure juubeli tähistamiseks ning tänavapeo pidamiseks on laekunud vaid kaks avaldust, vahendas Šotimaa ajaleht the Herald.

«Ühegi penni eraldamine Glasgow' linnavalitsuse eelarvest praegu toimuva elukalliduskriisi ajal oleks haiglaselt sõge. Inimestel on vaba valik seda nii-öelda traditsiooni tähistada oma kulul,» sõnas ajalehele the Scottish Sun Rohelise Partei linnaametnik Leodhas Massie.

Protestantlik Šotimaa rahvuskirik on planeerinud pidustuseks sulgeda ühe tänava.

«Praeguses majanduslikus seisus on raha suunamine monarhia tähistamiseks julm,» lisas linna laekur Ricky Bell ajalehele the Herald.

Pealinnas Edinburghis on Londonis toimuvate pidustuste meeleolu vahetuks edastamiseks püstitatud suur ekraan.

Glasgow' linn on peaüritusena lubanud pakkuda terve nädala jooksul juubelitemaatilisi koolilõunaid.

Briti Konservatiivse erakonna liige ja linnavalitsuse nõunik Thomas Kerr on märkinud, et plaanide puudumine on pettumust valmistav ja solvab nende monarhi Elizabeth II-st.

«Plaatinajuubel on suurepärane võimalus tähistamaks meie kuninganna väsimatuid pingutusi meie riigi heaks,» seletas Kerr.

Pressinõunik märkis, et Glasgow katedraalis toimub juubeli auks teenistus, mida väisab linnaametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles