Armeenia valitsuserakond saboteeris parlamendi istungit

Copy
Mägi-Karabahhi sõjas hukkunute hauad Jerevani kalmistul.
Mägi-Karabahhi sõjas hukkunute hauad Jerevani kalmistul. Foto: AFP / Scanpix

Armeenia parlamendi valitsusfraktsioon Ühiskondlik Leping lasi reedel põhja opositsiooni kokku kutsutud seadusandliku kogu erakorralise istungi, mis pidi võtma vastu avalduse Armeenia-Aserbaidžaani ning Armeenia-Türgi suhete kohta.

Interfaxi korrespondendi sõnul registreerus kohale nõutavast 54 saadikust vaid 33, ühtegi võimufraktsiooni esindajat istungisaalis viibinud.

Armeenia opositsiooni parlamendifraktsioonid Mul On Au ja Armeenia kutsusid 3. juuniks kokku parlamendi istungi, et arutada Mägi-Karabahhi olukorra lahendamise protsessi raames, Armeenia-Aserbaidžaani ja Armeenia-Türgi suhteid.

Võimufraktsioon Ühiskondlik Leping teatas, et nad erakorralisel istungil ei osale.

Samal ajal korraldab opositsioon Jerevani kesklinnas Prantsusmaa väljakul oma toetajate meeleavalduse, teatas Interfaxi korrespondent.

Üks opositsioonijuhte, Armeenia parlamendi aseesimees Išhan Sagateljan väljendas hämmeldust valitsuserakonna fraktsiooni käitumise üle, nimetades nende käitumist «tegelikkusest põgenemiseks».

«Meie pakutud avalduses ei räägitud sõnagi peaministri tagasiastumisest, mitte sõnagi sisepoliitilisest agendast. See puudutab Armeenia riikluse säilitamist. Võimud ei taha seda arutada,» ütles Sagateljan.

Ta kutsus kokkutulnud meeleavaldajaid üles rongkäigule Armeenia valitsuse hoone juurde, kus opositsioon esitab oma nõudmised uuesti.

Alates 17. aprillist on Jerevanis toimunud opositsiooni korraldatud valitsusvastaseid meeleavaldused. Armeenias tekkis protestilaine pärast peaminister Nikol Pašinjani kõnet parlamendis, kus ta tegi ettepaneku «alandada Karabahhi staatuse latti» ja pooldas rahulepingu sõlmimist Aserbaidžaaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles