Colombia politsei tabas viis Paraguay prokuröri mõrva kahtlusalust

Copy
Colombia politsei viis reedel Cartagenasse üle viis Medellinis tabatud inimest, keda on alust kahtlustada Paraguay uimastivastase võitluse prokuröri Marcelo Pecci mõrvas.
Colombia politsei viis reedel Cartagenasse üle viis Medellinis tabatud inimest, keda on alust kahtlustada Paraguay uimastivastase võitluse prokuröri Marcelo Pecci mõrvas. Foto: Luis Eduardo Noriega A. / EPA / Scanpix

Colombia politsei võttis kinni viis inimest, keda on alust kahtlustada Paraguay uimastivastase võitluse prokuröri hukkamislaadses tapmises ajal, kui mees oli oma vastse abikaasaga mesinädalatel.

Prokurör Marcelo Pecci lasti 10. mail maha kahe lasuga Colombia kuurortsaare Baru rannal, kus ta abikaasaga parasjagu viibis.

Lesk Claudia Aguilera ütles, et kaks meest maabusid pisikesel alusel ning üks neist tulistas Peccit kaks korda - ühe lasu näkku ja teise selga.

Paar oli olnud abielus vaid 10 päeva ja Aguilera on lapseootel.

Tapmise motiiv ei ole teada, ent 45-aastaseks elanud Pecci tegeles organiseeritud kuritegevusega seotud kaasustega, seal hulgas uimastikaubanduse, rahapesu ja terrorismi rahastamise juhtumitega.

Colombia president Iván Duque ütles reedel pärast ametlikule visiidile Washingtoni saabumist, et tema riigi julgeolekujõud koos Paraguay kolleegidega tabasid ühisoperatsiooni käigus kõik kahtlusalused, seal hulgas ka tulistaja.

«Me usume, et selle olulise sammuga saab antud kohutav kuritegu lahendatud ning kõik asjaga seotud saavad selle, mida nad väärivad,» ütles ta.

Duque sõitis Ühendriikidesse, et võtta osa üritustest, millega tähistatakse kahe riigi vaheliste diplomaatiliste suhete 200. aastapäeva.

Colombia peaprokurör Francisco Barbosa ütles Twitterisse postitatud videosõnumis, et võimud võtsid Medellini linnas kinni viis inimest seoses nende võimaliku seotusega Pecci mõrvas.

Paraguay siseminister Federico González ütles pealinnast Asunciónist, et neli kahtlustatavatest on colombialased ja viies venezuelalane.

Maailma suurim kokaiinitootja Colombia seisab silmitsi vägivallalainega, seda vaatamata 2016. aastal sõlmitud rahuleppele, millega panid relvad maha Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) ja mis tegi lõpu ligi kuus aastakümmet kestnud tsiviilkonfliktile.

Samas jätkub võitlus maa-alade ja ressursside pärast riigi eri osades FARC-i sisside, mässulise rühmituse ELN võitlejate, omakaitseväelaste ja narkokartellide vahel.

Merepiirita Paraguay, mis asub Brasiilia, Boliivia ja Argentina vahel, on muutunud viimasel ajal oluliseks riigiks, kust saadetakse uimastilaadungid Euroopa poole teele.

Paraguay ja Colombia on hiljuti tugevdanud oma liitu võitluses organiseeritud kuritegevuse ja piiriülese kuritegevuse ohjeldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles