Ukraina teatas nelja vabatahtliku välisvõitleja hukkumisest (3)

Copy
Ukraina relvajõude abistavad välismaalastest vabatahtlikud.
Ukraina relvajõude abistavad välismaalastest vabatahtlikud. Foto: Serhi Nužnenko/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheline Ukraina kaitseleegion teatas täna ühe sakslase, hollandlase, austraallase ja prantslase hukkumisest lahingutes Vene vägedega, kuid ei andnud täpsemat teavet, millal või mis asjaoludel mehed surma said.

«Me kaotasime oma relvavennad, kuid nende vaprus ja mälestus inspireerib meid igavesti,» teatas leegion avalduses.

AFP ajakirjanikud osalesid 21. mail Harkivis avalduses nimetatud Hollandi kodaniku, Ronald Vogelaari matustel. Kolleegide sõnul sai ta surma mitu päeva varem mürsurünnakus.

Austraallane sai surma mais. Tema surma kinnitas Austraalia välisministeeriumi kõneisik.

Tasmaania ajalehe Mercury andmetel sai surma 47-aastane Michael Charles O'Neill. Facebooki järelhüüdes öeldi, et ta toimetas haavatuid ja kannatanuid rindelt ära.

Pariis kinnitas reedel, et üks prantslasest vabatahtlik võitleja sai Ukrainas lahingutes surma. Varem teatati, et mees sai surma mürsurünnakus Harkivi oblastis.

Laupäevasele ametlikule teatele olid lisatud hukkunute fotod.

Leegion ütles oma veebiküljel, et nende ridadesse on tulnud võitlejad Taanist, Iisraelist, Poolast, Lätist, Horvaatiast, Suurbritanniast, Hollandist ja Kanadast.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas võõrvõitlejate üksuse loomisest sõja alguses. Kiiev edastas hiljem, et oli saanud umbes 20 000 taotlust.

Venemaa väitis sel nädalal, et on alates vägede tungimisest Ukrainasse 24. veebruaril tapnud sadu välisvõitlejaid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles