Ateena maastikupõleng on taandumas

Copy
Maastikupõleng Ateena lõunaosas.
Maastikupõleng Ateena lõunaosas. Foto: AFP/SCANPIX

Kreeka pealinna Ateena eeslinnas laupäeval puhkenud maastikupõleng, mis sundis elanikke evakueeruma, on tuule raugedes järele andnud, teatasid tuletõrjujad pühapäeval.

Kokku võitles tulega 283 tuletõrjujat 65 kustutusautoga, neid aitasid vabatahtlikud. Samuti tegutsesid pühapäeva varahommikul endiselt kaks tuletõrjekopterit ja kaks -lennukit.

Kreeka tsiviilkaitse andis laupäeval SMSi kaudu inimestele hoiatussõnumi, et nad lahkuksid Ano Voula asumist Ateena lõunaosa äärelinnas Glyfadas.

Inimohvritest ametiisikud ei teatanud, kuid veel neli linnaosa evakueeriti, kuna tuul muutis suunda, liikudes õhtul teise äärelinna Vari suunas.

Glyfada linnapea Giorgos Papanikolaou sõnul sai tulekahju alguse elektrijaamast.

Läinud suvel tabas Kreekat aastakümnete kõige hullem kuumalaine, millega kaasnenud põlengutes hävis üle 100 000 hektari metsa ja põllumaad. Võimud süüdistasid selles kliimasoojenemist.

Euroopa riikidest saadetakse Kreekasse peagi üle 200 tuletõrjuja ja tuletõrjevarustust, et aidata riigil suurpõlengutega toime tulla.

Lähetusest võtavad osa Bulgaaria, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Rumeenia ja Norra ning seda koordineerib Euroopa Liidu elanikkonnakaitse mehhanism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles